Proposta educativa
07 Xul 21

INSTITUT ESCOLA CARITAT SERINYANA CAP DE CREUS

El Institut Escola Caritat Serinyana Cap de Creus (Cadaqués, Girona) ha culminat aquest curs el projecte ACNUR Loco Festival iniciat al 2019.

El nostre centre es va incorporar al projecte d’Acnur Loco Festival per primer cop el curs 19-20, amb la intenció d’incorporar-ho al projecte de convivència del centre i així, sensibilitzar a tota la comunitat educativa, alumnat, professorat i famílies , de les greus situacions de vulneració dels Drets humans en que es troben les persones que viuen refugiades arreu del món.

El curs passat, degut a la pandèmia, no vam poder fer cap activitat participativa online.

Ha estat aquest curs 20-21, que hem treballat el projecte ACNUR amb el nostre alumnat, any també de fusió amb l’escola de la nostra localitat i creació del nou centre Institut Escola Caritat Serinyana Cap de Creus.

Aprofitant la celebració del Dia Internacional de les Dones, 8 de març, vam treballar a fons la greu situació en que es troben les dones en els camps de refugiats, on moltes nenes i dones pateixen greus vexacions , violacions…i també la manca d’escolarització de tants nens i nenes.

La nostra companya, la Nora Vehí, mestre d’educació infantil, lira una campanya de Teaming des de fa cinc anys i ens va explicar que col·labora amb els nens i nenes refugiats i les seves famílies a través d’un grup de micromecenatge. El micromecenatge consisteix en ajudar a altres persones amb causes solidàries a través d’aportacions molt i molt petites, que amb la unió de molts participants, permeten assolir grans objectius.

El projecte estrella i de més ressò i divulgació a nivell de famílies i poble el vam celebrar la Diada de St. Jordi, 23 d’abril.

L’alumnat de 1r i 2n d’ESO va elaborar punts de llibre i llibretes des de l’àrea de Visual i Plàstica i Tutoria per vendre durant aquesta jornada, aprofitant la tradicional venda de roses i llibres al passeig de la nostra localitat.

Vam muntar una parada exclusiva per ACNUR on a més de vendre els punts de llibre i llibretes vam fer divulgació d’inscripcions per col·laborar amb ACNUR amb petites aportacions.

L’experiència ha estat molt positiva a tots els nivells tant durant la creació artística que ha estat molt enriquidora com al veure l’alegria dels nens i nenes per la gran acceptació que van tenir els seus treballs ja que es va vendre tot molt ràpid…i sobretot per la conscienciació que van prendre al descobrir el patiment que estan vivint tants nens i nenes i les seves famílies per les injustícies i guerres arreu del mon.

El proper curs continuarem amb l’experiència del Loco Festival! Gràcies per tota la vostra ajuda i assessorament.

Coneix més sobre el centre i el seu projecte en els següents links:


VolverUnha iniciativa de:


ACNUR

Entidades colaboradoras:


GSD educación

Partner educativo:


EduXarxa